AZEWIJN - De rechtbank veroordeelt een 40-jarige man uit Zutphen tot een gevangenisstraf van 6 maanden en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor 3 jaar. De man maakte zich schuldig aan het veroorzaken van een verkeersongeval waarbij een autobestuurder gewond raakte.


Op een mistige avond in november 2021 reed de man onder invloed van grote hoeveelheden amfetamine, cocaïne en GHB en met een te hoge snelheid in een bestelauto over de Meilandsedijk in Azewijn. De man verleende bij een wegversmalling geen voorrang aan een tegemoetkomende personenauto, waardoor er een botsing ontstond. Het slachtoffer raakte hierbij gewond.

Onoplettend en onvoorzichtig rijgedrag

De rechtbank neemt het de man zeer kwalijk dat hij met grote hoeveelheden drugs in de auto is gestapt en is gaan rijden. De rechtbank oordeelt dat de man met zijn rijgedrag zeer onoplettend en onvoorzichtig is geweest. Door het letsel dat het slachtoffer heeft opgelopen is tijdelijke ziekte ontstaan.

Eerder veroordeeld

De man is in mei 2021 al eens veroordeeld voor het rijden onder invloed. De rechtbank ziet geen heil in een voorwaardelijke straf, omdat de man zich eerder heeft onttrokken aan reclasseringstoezicht.