DOETINCHEM - Het onderzoek naar de ongeregeldheden rond het stadion van De Graafschap in Doetinchem op woensdagavond 12 mei is in volle gang. Camerabeelden kunnen enorm helpen bij dit onderzoek. Daarom roept de politie iedereen die camerabeelden heeft, deze te delen met de politie.

Het onderzoek richt zich op het zicht krijgen op wat er zich exact heeft afgespeeld aan het eind van de avond en begin van de nacht. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. In het onderzoek kunnen camerabeelden van telefoons, beveiligingscamera’s, digitale deurbellen en dashcams enorm helpen. Hebt u beelden, deel ze dan via dit tipformulier.

Verdachten

Van de zeven aangehouden verdachten, zijn de twee die waren aangehouden voor belediging weer op vrije voeten gesteld. Zij blijven wel verdachte. Het gaat om 18- en 20-jarige mannen uit Doetinchem. De verdachten van openlijke geweldpleging zitten nog vast. Het gaat om een 18-, 30- en 36-jarige man Doetinchem, een 34-jarige man uit Ulft, en een 21-jarige Doesburger. De rechtmatigheid van de inverzekeringstelling van deze verdachten wordt vandaag getoetst bij de Rechter-Commissaris. Er is nog geen beslissing genomen met betrekking tot de voorgeleiding.

Ongeregeldheden

Na afloop van de thuiswedstrijd van De Graafschap, en het mislopen van de promotie, sloeg de sfeer rond het stadion om. De groep van 400 supporters die zich daar had verzameld werd gesommeerd om te vertrekken. Een groep van zo’n 150 personen voldeed hier niet aan. Daarop is de ME ingezet, om deze mensen alsnog te laten vertrekken. Daarbij was de sfeer gespannen en werd fors geweld richting de politie gebruikt, onder meer door het gooien van stenen, vuurwerk en flessen.