DOETINCHEM - Aan de J.G. Heuthorststraat in Doetinchem stak een man bij een woonhuis twee auto’s in brand. Herken jij deze man of zijn handlanger of heb jij informatie over deze brandstichting? Tip ons!


De brandstichting vond plaats in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 november. Enkele minuten ervoor liep iemand over de stoep aan de overkant van de straat, met zijn blik voortdurend op de woning gericht. Deze persoon keek vermoedelijk of de kust veilig was. Hij keerde om en liep terug. Kort daarna kwam er een andere persoon aan met een gele tas over zijn schouder. Hij liep doelgericht op de auto’s af, haalde iets uit zijn tas en goot een vloeistof over de voertuigen heen. Daarna stak hij de auto’s in brand en rende hij weg. De bewoners werden door hun alarmsysteem gewekt en konden de brand snel blussen. Brandstichting is een zeer ernstig strafbaar feit. Hadden de bewoners geen alarmsysteem gehad, dan was mogelijk hun huis ook in brand gevlogen, met alle gevolgen van dien.

Vragen

  • Heb jij informatie opgevangen over deze brandstichting?
  • De foto’s zijn misschien niet heel duidelijk, maar meen jij (één van) de verdachten te herkennen?

Neem dan contact met ons op!

Contact

Geef je tip door via het tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.