BREEDENBROEK - De politie is volop bezig met het onderzoek naar de dode man die vrijdagochtend 6 augustus 2021 werd aangetroffen in Breedenbroek. Tot op heden is de identiteit van de man nog niet vastgesteld.

Vrijdag omstreeks 6.45 uur werd de man gevonden langs het Beggelderpad. Er werd besloten een Team Grootschalige Opsporing (TGO) te starten, omdat er nog veel vragen waren ten aanzien van de vondst van de dode man.

Identiteit
Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de dode man. Tot op heden is zijn identiteit nog niet vastgesteld. De politie heeft wel een vermoeden wie de man is, maar dit zal bevestigd moeten worden door bijvoorbeeld DNA- of gebitsonderzoek. We vermoeden dat de man van buitenlandse afkomst is, dus daarin zijn we ook afhankelijk van de autoriteiten in het land van herkomst van het slachtoffer. Na vaststelling van de identiteit moeten eventuele nabestaanden van de man geïnformeerd worden, voordat dit naar de buitenwereld bekend gemaakt kan worden.

Er gaan geruchten dat het zou gaan om een man van Poolse afkomst. Daar gaan wij op dit moment niet vanuit.

Onderzoek
Het onderzoek is volop gaande. Dat betekent dat er zo veel mogelijk informatie verzameld wordt om een compleet beeld te krijgen wat er met deze man gebeurd is. Naar de toedracht van het overlijden wordt onderzoek gedaan door het NFI. Er wordt goed meegedacht door burgers, daar is het onderzoeksteam erg blij mee. Er zijn inmiddels zo’n 30 tips en camerabeelden binnengekomen, die allemaal worden onderzocht.

Getuigen
Alle informatie die mogelijk interessant kan zijn voor het onderzoek is welkom. Soms kan dat ook informatie zijn die op het eerste oog onbelangrijk lijkt. We vragen mensen toch om dit te delen met de politie. Dus heeft u informatie of beelden, neem contact op met de politie. Dat kan via onderstaand tipformulier of via 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.