DOETINCHEM - De rechtbank veroordeelt een 47-jarige man uit Doetinchem tot een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 8 maanden voorwaardelijk voor het plegen van seksuele handelingen bij een minderjarig meisje.

Het destijds 9-jarige meisje verbleef in de zomer van 2021 samen met haar vader, stiefmoeder en broer op een camping. Op deze camping woonde ook de man. Het meisje bracht veel tijd door bij de man en de man besteedde ook veel tijd aan het meisje. Op een avond verrichte de man seksuele handelingen bij het meisje. Ze vond het moeilijk om over het voorval te praten en durfde het pas een maand later aan haar vader en stiefmoeder te vertellen.

Impact

In het algemeen kunnen dit soort feiten langdurige negatieve gevolgen hebben voor de psychische, emotionele en seksuele ontwikkeling van jonge slachtoffers. Uit de slachtofferverklaring blijkt dat de handelingen van de man een enorme impact hebben gehad op het slachtoffer en haar gezin.

Straf gelijk aan eis

Vanwege de ernst van het feit vindt de rechtbank een deels onvoorwaardelijke gevangenisstraf noodzakelijk. Zij vindt de eis van de officier passend en legt een gevangenisstraf op van 24 maanden waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van 3 jaar.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding betalen van 2.500 euro aan het slachtoffer en 1.000 euro aan de vader van het slachtoffer.