'S-HEERENBERG - De rechtbank veroordeelt een 33-jarige man uit 's-Heerenberg voor een poging tot doodslag. De man krijgt een gevangenisstraf van 18 maanden opgelegd. Daarbij moet hij de schade die het slachtoffer heeft opgelopen vergoeden.


Op 18 juni 2021 vond er een ruzie plaats tussen de man uit 's-Heerenberg en het slachtoffer. Zij waren buren van elkaar. Deze ruzie leidde ertoe dat de man het slachtoffer mishandelde, waarbij het slachtoffer onder meer een gebroken kaakbijholte opliep. Volgens de rechtbank maakt de man door zijn handelen een ernstige inbreuk op de lichamelijke integriteit van het slachtoffer.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Volgens de psycholoog kampt de man met meerdere stoornissen. Daarnaast kampte de man met agressieproblemen. De psycholoog adviseert om het feit waarvoor de man terecht staat hem in mindere mate aan te rekenen. De rechtbank neemt deze conclusie over en gaat bij het opleggen van de straf uit van een verminderde toerekeningsvatbaarheid van de man. Hierdoor wijkt de opgelegde straf af van de eis van de officier van justitie.

Schadevergoeding

Het slachtoffer heeft nog steeds last van zijn opgelopen verwondingen. De man moet aan het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 2.800 euro betalen.