'S-HEERENBERG/DOETINCHEM - De rechtbank veroordeelt een 29-jarige man tot een taakstraf van 30 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden met bijzondere voorwaarden. De man maakt zich schuldig aan een diefstal uit een supermarkt, het beledigen van een boa en andere dreigingen. De rechtbank spreekt de man vrij van bankpasfraude wegens onvoldoende bewijs.


De man bedreigde in juli 2020 in 's-Heerenberg een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) door een stuk hardhout naar hem te gooien. Daarbij bedreigde en beledigde hij hem ook met woorden. Ook bedreigde de man in 2019 meerdere mensen. Zo zei hij tegen een vriendin dat hij haar van het balkon zou gooien en tegen zijn onderbuurvrouw had jij gezegd dat hij haar iets zou aandoen. Verder zei hij tegen meerdere mensen dat hij een bom bij een woningstichting en de Gemeente Doetinchem naar binnen zou gooien. Verder stal de man een simkaart bij een supermarkt in Doetinchem.

Vrijspraak bankpasfraude

Verder verweet het Openbaar Ministerie de man dat hij zijn pinpas en -code zou hebben afgestaan ten behoeve van fraude. De rechtbank vindt dat hier onvoldoende bewijs voor is en spreekt de man hiervan vrij.

Angst aangejaagd

De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij in een korte periode meerdere strafbare feiten heeft gepleegd. Hij joeg de slachtoffers hiermee veel angst aan. De rechtbank houdt er rekening mee dat de bedreigingen plaatsvonden in de aanloop naar een uithuiszetting. De man verklaarde dat dit een periode was dat het 'helemaal niet goed' met hem ging.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man ook 2 keer een schadevergoeding van 250 euro betalen voor het bedreigen van zijn onderbuurvrouw en de BOA.