WINTERSWIJK - De rechtbank veroordeelt 8 mannen omdat zij hebben deelgenomen aan een criminele organisatie die zich 4 jaar lang bezig heeft gehouden met valsheid in geschrift en flessentrekkerij. Een 41-jarige man uit Winterswijk krijgt met 30 maanden celstraf de hoogste straf.

Leden van de organisatie maakten valse werkgeversverklaringen, arbeidsovereenkomsten en salarisstroken op. Dit deden zij om verblijfsvergunningen, uitkeringen, hypotheken en huurwoningen te krijgen. Ook sloten ze zakelijke telefoonabonnementen af waarvan de abonnementskosten niet zijn betaald.

Cel- en taakstraffen

De rechtbank houdt bij het opleggen van de straffen rekening met het feit dat deze delicten bijna 10 jaar geleden plaatsvonden. Alleen de belangrijkste leider van de organisatie, een 41-jarige man uit Winterswijk, krijgt een onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd, namelijk een gevangenisstraf van 30 maanden. De andere mannen - die een kleinere rol hadden en na deze feiten niet meer voor vergelijkbare feiten zijn veroordeeld - krijgen taakstraffen en voorwaardelijke gevangenisstraffen.