NEDERLAND - Op zaterdag 11 en zondag 12 november vindt de tiende editie plaats van het Landelijk Atelierweekend. Honderden ateliers in heel Nederland zetten hun deuren open. Bezoekers krijgen zo een unieke kijk in het leven en werk van beeldend kunstenaars.

Tijdens het Landelijk Atelierweekend krijgen kunstliefhebbers in heel Nederland de kans om binnen te kijken in de werkplaats van een kunstenaar bij hen in de omgeving en zo meer te weten te komen over hun werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om direct kunst te kopen bij de kunstenaar. De overkoepelende organisatie is in handen van Stichting Kunstweek met als voornaamste doel het samenbrengen van kunstliefhebber en kunstenaar.

Deelnemende ateliers in eigen provincie

Meer dan 180 kunstenaars uit heel Nederland zetten de deuren van hun atelier in het weekend van 11 en 12 november open voor belangstellenden om hen een kijkje te gunnen in hun wereld. Met veel passie en trots tonen ze hun kunstwerken en vertellen geïnteresseerden graag over het ontstaansproces. In elke provincie zijn meerdere ateliers te bezoeken. Via de website van het Landelijk Atelierweekend kunnen geïnteresseerden makkelijk opzoeken welke ateliers wanneer geopend zijn. Een zoekfunctie maakt het vinden van deelnemende ateliers in eigen omgeving heel eenvoudig.
Bezoek aan een atelier is gratis tijdens het Landelijk Atelierweekend.

In Hoofddorp is het atelier van Georgette van Velzen te bezoeken (www.georgettevanvelzen.nl) Georgette maakt abstracte schilderijen en wordt geïnspireerd door de tijd en het effect dat het verstrijken van de tijd heeft op álles. Niet alleen op de natuur en de cycli die daardoor steeds opnieuw plaatsvinden maar ook op ons, onze identiteit, onze normen en waarden en zelfs ons bezit. In haar werk speelt de Japanse filosofie Wabi Sabi een grote rol; de schoonheid van de imperfectie, de kracht en de pracht van vergankelijkheid. Zij werkt met verschillende materialen en structuren voor een intrigerend resultaat. De moeite waard om te bezoeken tijdens het Landelijk Atelier weekend, 11 en 12 november, van 11 tot 17 uur. Kijk voor de exacte locatie op www.landelijkatelierweekend.nl