DOETINCHEM - De tweede fase van het Saronixterrein kan van start. Dat heeft het college van b&w besloten met een principemedewerking. De Doetinchemse initiatiefnemer Rinx vastgoedontwikkeling werkt een plan uit voor twaalf unieke starterswoningen. De woningen zijn verdeeld over drie zogeheten startervilla’s. Eind 2022 kunnen de woningen tegenover de Lidl-supermarkt staan.

Wethouder Wonen Ingrid Lambregts: “In deze lastige tijden op de woningmarkt zijn plannen voor betaalbare starterswoningen extra welkom. Ook is het goed nieuws dat het Saronixterrein met dit plan straks helemaal ontwikkeld is.”

Een startervilla is een betaalbare woonvorm, waarbij vier compacte woningen van drie woonlagen samen een villa vormen. Initiatiefnemer Rinx legt uit: “Door de woningen zij aan zij in de vorm van een molenwiek te plaatsen, heeft iedere woning een eigen voorkant. Deze plaatsing geeft een bewoner het gevoel van een vrijstaande villa met veel daglicht en privacy.”

Nu de principemedewerking is verleend, kan initiatiefnemer Rinx verder met de benodigde planuitwerking en procedures. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.startervilla.nl. De eerste fase van het Saronixterrein ging vorig jaar van start. Alle bouwkavels uit die fase zijn verkocht.