WEHL - In het gebied van het voormalige schoolgebouw aan de Keppelseweg in Wehl komen 55 appartementen. Dat heeft het college van b&w besloten met een principemedewerking. Initiatiefnemers Klomps Bouwbedrijf uit Dinxperlo en Maatschap PLAK gaan het gebied herontwikkelen met behoud van het monumentale pand Huize Lamsweerde.

Het terrein is al lange tijd niet meer in gebruik. Voor de locatie maakten de initiatiefnemers een plan voor 55 levensloopbestendige appartementen, verdeeld over 4 woongebouwen. Huize Lamsweerde maakt hier deel van uit. Het plan biedt ruimte aan koop- en huurwoningen in verschillende prijsklassen voor onder andere senioren en huishoudens met of zonder kinderen.

Wethouder Wonen Ingrid Lambregts: “Fijn dat initiatiefnemers ook in onze dorpen kansen zien voor woningen die hard nodig zijn. Het mooie Huize Lamsweerde wordt behouden voor Wehl en met het plan komt er ook een prachtig stuk openbaar gebied bij om te wandelen en te ontspannen.”

De initiatiefnemers zijn ook enthousiast over de locatie: “Met dit plan bouwen we aan een mooie entree van Wehl. Wij zijn blij dat na jaren van onderzoek en uitwerken van diverse plannen er nu een mooi stedenbouwkundig plan voor 55 appartementen ligt. Daarmee dragen we bij aan de grote vraag naar extra woningen.”

Met het bouwplan zet gemeente Doetinchem weer een stap in de richting van haar groeiambitie. Door te groeien behoudt de gemeente een stabiele basis voor allerlei voorzieningen. Ook duurzaamheid, natuurinclusief bouwen en klimaatadaptatie spelen in dit plan een belangrijke rol. Nu de principemedewerking is verleend, kunnen de initiatiefnemers verder met de benodigde planuitwerking, onderzoeken en procedures.