DOETINCHEM - Van september tot en met november 2021 worden alle afvalcontainers die inwoners bij huis hebben in de gemeente Doetinchem gechipt of omgeruild voor een nieuwe container met chip. Hierover ontvangt u een brief van Buha. De brieven worden verspreid over de maanden september tot en met november verstuurd. Het gaat om alle containers (140 en 240 liter) voor GFT + etensresten (groen), PBD (oranje), papier (blauw) en restafval (grijs).

Wat gaat Buha precies doen?
  • Containers ouder dan 2008 worden omgeruild voor een nieuwe container met chip.

  • Containers die u wilt omruilen voor een andere maat ruilt Buha om voor een nieuwe container met chip. In april 2021 ontving u hierover een brief en kon u uw wensen doorgeven. U kunt tot 31 december 2021 geen containers door Buha laten omruilen voor een andere maat. Vanaf 1 januari 2022 kan dit wel weer en kost het omruilen van een container voor een andere maat € 15,- per container per keer.

  • In alle containers die niet omgeruild hoeven te worden, plaatst Buha een chip.

    Wat moet u doen?

Bij de brief ontvangt u één sticker per container op uw adres. Op de stickers staat de afvalsoort (GFT+E, PBD, papier of restafval) en de datum waarop Buha uw container komt chippen of omruilen. We vragen u om het volgende te doen:

  • Plak de stickers die u bij de brief ontvangt, zo snel mogelijk op de deksels van uw containers. Let daarbij op dat u de juiste sticker op de juiste container plakt.

  • Zet uw container voor 7.00 uur aan de straat op de datum die op de sticker staat. De datum kan per container verschillen. Wordt uw container gechipt, dan hoeft deze niet leeg te zijn. Wordt uw container geruild, dan dient deze wel leeg te zijn. We proberen ruilingen zoveel mogelijk direct na onze inzameldagen te plannen.

  • Na het omruilen of plaatsen van de chip kunt u uw container weer binnenhalen. Is uw container op de aangegeven datum niet gechipt of omgeruild? Laat hem dan ook de volgende werkdag nog aan de straat staan. Is de container na de eerstvolgende werkdag nog niet gechipt of geruild? Neem dan contact op met onze helpdesk via (085) 020 3739 (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur).

    Hoe kunt u zien of uw container een chip heeft?

Uw container heeft een chip wanneer u aan de linkerzijde een nieuwe witte sticker (10x6 cm) ziet met daarop uw adres, een streepjescode en de gegevens van uw container.