DOETINCHEM - Winkelgebied de Veentjes zoals we dat tot voor kort kenden, bestaat niet meer. De winkelplint is omgebouwd tot appartementen en de openbare ruimte is opnieuw ingericht met veel groen. Ook is er een nieuw appartementencomplex gebouwd. Daarmee is de Veentjes een mooi woongebied geworden met woningen voor verschillende doelgroepen. In totaal zijn in de voormalige winkelplint 43 huurwoningen gerealiseerd. Op vrijdag 25 februari is dit deel van de Veentjes opnieuw geopend.


Het idee om de Veentjes een nieuwe functie te geven, komt voort uit veel gesprekken en workshops met inwoners van het gebied. Zij vonden dat het tijd werd om hun Veentjes op de schop te gooien: van winkelen naar wonen. Die keuze heeft goed uitgepakt! Wonen op de Veentjes is zeer gewild; dat bleek wel uit de enorme interesse in de nieuwe woningen.

Jeu-des-boules-baan als centrale ontmoetingsplek voor bewoners

Eén van de wensen van bewoners was een ontmoetingsplek. Het idee om een jeu-des-boules-baan aan te leggen was geboren. Wethouder Ingrid Lambregts: ‘Hoe mooi is het dat de inwoners hier het heft in eigen handen hebben genomen en volop hebben meegedacht en gewerkt aan de nieuwe Veentjes. Door hun ideeën en inzet is Doetinchem veel mooie appartementen rijker. Ik wens alle bewoners heel veel woonplezier en ontmoetingen, hier bij de jeu-des-boules-baan.

Nominatie voor ‘Vastgoedmarkt Transformatie Award’

De verbouwing van de Veentjes is dit najaar genomineerd voor de landelijke ‘Vastgoedmarkt Transformatie Award’. De Transformatie Award gaat ieder jaar naar een project dat als voorbeeld en inspiratie dient voor het ombouwen van gebouwen in stedelijk gebied. De Veentjes heeft het tot de laatste zes genomineerden geschopt. Een mooie erkenning voor het harde en goede werk van alle betrokkenen!

Verbouwing tot woongebied mogelijk gemaakt door meerdere partijen

De verbouwing van de Veentjes tot woongebied was niet mogelijk geweest zonder de medewerking van verschillende partners. Zo heeft provincie Gelderland vanuit de aanpak ‘SteenGoed

Benutten’

het project ondersteund onder meer middels een subsidie. Ook de vastgoedeigenaar Van Deursen

Group

uit Rosmalen heeft een belangrijke investering gedaan.