DOETINCHEM - Op twee locaties in de gemeente Doetinchem komen vanaf deze week bouwkavels beschikbaar. Het gaat om het laatste stuk van het voormalige Saronixterrein en om een stuk grond in het Lookwartier. De in totaal veertien kavels worden verloot onder belangstellenden.

'Doetinchem in trek bij woningzoekenden'
Momenteel is er veel vraag naar particuliere bouwkavels. Het college van b&w heeft dinsdag besloten de twee locaties in de bestaande wijken Heelweg en Lookwartier in meerdere bouwkavels te verdelen. Wethouder Volkshuisvesting Ingrid Lambregts licht toe: “We merken dat Doetinchem als centrumstad erg in trek is bij woningzoekenden. Zowel voor huur- en koophuizen als voor bouwkavels. Ik ben blij dat we met deze twee projecten woningzoekenden weer de mogelijkheid kunnen bieden om een kavel te kopen en hun droomhuis te bouwen.” Door de verkoop via een verloting te regelen, krijgen alle belangstellenden een even grote kans op een kavel.

Meer informatie
Op www.doetinchem.nl/kavels staat uitgebreide informatie over de kavels. Belangstellenden kunnen zich vanaf deze week inschrijven. Op 15 oktober worden de kavels verloot onder de belangstellenden. Naar verwachting start de bouw van de eerste woningen medio 2021.