DOETINCHEM - Zaterdag 18 juli is de uitvoering van het project ‘Gezonde buurt Schöneveld’ officieel van start gegaan. Binnen dit project zorgen buurtbewoners samen voor een groene wijk met voldoende ruimte om te spelen en te bewegen. Ook zorgen zij voor voldoende ruimte voor buren om elkaar te ontmoeten en zo de verbinding met de buurt te versterken.


Onder begeleiding van een landschapsarchitect en met behulp van kinderen en volwassenen uit de wijk, heeft de actieve bewonerswerkgroep een plan gemaakt. Dit plan wordt in 5 gebieden van de wijk Schöneveld uitgevoerd. Zo wordt er veel groen toegevoegd, bijvoorbeeld door het plaatsen van bloembakken. Ook worden er zitplekken en speelveldjes aangelegd, zoals een kleine fietscrossbaan voor kinderen.

Doe-project voor en door Superboeren

Het Gezonde Buurt project is een echt doe-project. Het ontwerp en de uitvoering ervan doen buurtbewoners zelf, in samenwerking met Jantje Beton, IVN Natuureducatie, ministerie van VWS, De Groenmakers en de gemeente.

Wethouder Jorik Huizinga is blij met het project: “Met dit project werken we aan de gezondheid van mensen. En dat is belangrijk. Kinderen en jongeren bewegen steeds minder. Als gemeente zijn wij er voor onze bewoners. Een gezond en sociaal leven voor onze inwoners is daarom iets waar wij ons graag voor inzetten. Het mooie aan dit project is dat we er samen aan bijdragen dat de wijk Schöneveld nog socialer, groener en bewegingsvriendelijker wordt. Ik hoop dat er in 2021 een wijk staat waar kinderen lekker buiten spelen, buren elkaar beter kennen en waar we met zijn allen trots op zijn!

Dave Ensberg, directeur van Jantje Beton: “Iedereen die volgend jaar de wijk Schöneveld bezoekt, begrijpt waarom ‘Superboeren’ de bijnaam is van Doetinchemmers. In deze wijk wordt namelijk een superprestatie verricht! De krachtenbundeling van kinderen en volwassenen uit de buurt met landelijke deskundigen op het gebied van buiten spelen, bewegen en natuur gaat voor alle wijkbewoners een supermooie ervaring opleveren die hen een leven lang bijblijft.”

Geeft u de bloemetjes water?

In een aantal straten in Schöneveld Noord worden bloembakken op de boomspiegels geplaatst. In deze bloembakken komt prachtige, kleurrijke vaste beplanting. Voor deze bloembakken zoeken we bewoners die een bloembak water willen geven. Woont u in een van deze straten en wilt u een bloembak verzorgen? Stuur dan een mail naar gezondebuurtdtc@gmail.com.

Vragen?

Hebt u vragen over Gezonde Buurt Schöneveld? Stuur dan een mail naar gezondebuurtdtc@gmail.com.