DOETINCHEM - Meer dan 500 mensen bezochten zaterdag 26 november de infodag over De Kwekerij. Bezoekers konden zich laten informeren over woningbouw in De Kwekerij en inspiratie opdoen voor het bouwen van een duurzame woning.


De Kwekerij is een nieuwe woonwijk die wordt gebouwd in het oostelijk deel van Wijnbergen. De wijk krijgt een groene uitstraling en grote biodiversiteit. Er komen ongeveer 135 energieneutrale woningen, gebouwd met respect voor de natuur.

Kavelverkoop van start

Wethouder Ingrid Lambregts onthulde tijdens de infodag een insectenhotel, gemaakt met behulp van aanwezige
kinderen. Het insectenhotel krijgt straks een mooie plek in de nieuwe woonwijk. De onthulling markeerde de start van de kavelverkoop. Sinds zaterdag 26 november kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor één van de 39
vrije bouwkavels.

Ook wonen in De Kwekerij?

Dat kan! Als u zelf een woning wilt bouwen kunt u zich nog tot 24 december 2022 inschrijven voor een kavel. De loting vindt plaats op 20 januari 2023. De bouw/verkoop van huur- en koopwoningen start medio 2023.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.doetinchem.nl/kwekerij. U kunt zich er direct inschrijven voor een kavel. Heeft
u na het bezoeken van de website nog vragen? Of heeft u hulp nodig bij uw inschrijving? Stuur dan een e-mail naar kwekerij@doetinchem.nl.