DOETINCHEM - Inwoners die gebruik maken van dagbesteding moeten gemakkelijker en veiliger de stap kunnen zetten naar betaald werk. Dat is waar we ons samen met Buurtplein, Laborijn, Estinea en Workmate Company voor inzetten met de pilot ‘Simpel Switchen’. Deze pilot moet de drempel tussen dagbesteding en betaald (parttime) werk verlagen. Nu is het namelijk nog zo dat het voor een groep inwoners moeilijk is om van dagbesteding naar betaald werk te gaan. Bijvoorbeeld omdat het lastig in te schatten is hoe betaald werk bevalt en de stap terug dan lastig kan zijn. Simpel Switchen wil een veilige omgeving creëren waarin inwoners kunnen uitzoeken of zij misschien eenstap kunnen zetten.

‘Simpel Switchen gaat bijdragen aan de ontwikkeling en het zelfvertrouwen van

inwoners’

Door de drempel te verlagen kunnen mensen ervaren hoe het bevalt een stap in hun loopbaan te zetten. Lukt het niet? Dan kunnen ze in alle veiligheid een kleiner stapje proberen te zetten. Of, tot de conclusie komen dat een stap zetten er (nog) niet in zit. Wethouder Jorik Huizinga: ‘Simpel Switchen gaat bijdragen aan de ontwikkeling en het zelfvertrouwen van inwoners, daar ben ik van overtuigd. Als jij twijfelt aan je eigen kunnen, dan wil je de zekerheid dat je altijd terug kunt naar wat je al kent en kunt. Maar, eenmaal de stap gezet zul je zien dat veel mensen er zelfvertrouwen en werkplezier van krijgen. Lukt het toch niet? Geen probleem. Dan zet je gewoon een stapje terug.

Pilot start deze maand

De pilot start deze maand en loopt door tot halverwege 2022. Binnen de pilot is ruimte voor 30 tot 40 inwoners. De betrokken partijen gaan intensief samenwerken om te zorgen voor de hoogst haalbare ontwikkelmogelijkheden van de inwoners. We verwachten dat we met deze pilot deelnemers beter tot bloei kunnen laten komen op de voor hun meest passende plek.