DOETINCHEM - De Keppelseweg is weer klaar voor de toekomst! Op vrijdag 25 november zet men de puntjes op de i door nieuwe witte lijnen op de weg te zetten. Om 17.00 uur gaat de weg weer open.


Bij de vernieuwing stond duurzaamheid voorop. De Keppelseweg heeft een ‘nieuw’ wegdek en fundering gekregen dat voor 99% bestaat uit het oude (schone) gerecyclede asfalt. Oud materiaal afvoeren en nieuw materiaal aanvoeren, gebeurde hierdoor minimaal. Normaal worden tonnen materiaal aan- en afgevoerd door grote (diesel)vrachtwagens. Ook gebruikte de aannemer elektrische machines. De stikstofuitstoot en het lawaai van de werkzaamheden werd daarmee stukken minder.

Wethouder Rens Steintjes: “De Keppelseweg is één van de belangrijke verbindingswegen in Doetinchem. Nu én in de toekomst. Hiermee blijft onze binnenstad goed bereikbaar. En vanaf de andere kant bekeken blijven natuurlijk alle omliggende gemeenten voor onze inwoners goed bereikbaar. Ik wil iedereen bedanken voor het begrip tijdens onze werkzaamheden!”