DOETINCHEM - Vanaf 2 maart legt wethouder Hans Dales zijn functie neer. Dit maakte Dales vanochtend (donderdag 2 februari) bekend in een brief aan de gemeenteraad.


In deze brief geeft Hans Dales aan: “Met heel veel plezier en toewijding mocht ik mij anderhalf jaar wijden aan portefeuilles die mij na aan het hart lagen, zoals die van Onderwijs, Jeugd(zorg), Economische Zaken en Cultuurhistorie. Ik heb ervan genoten me te kunnen inzetten voor alle Doetinchemmers, en in het bijzonder voor de Doetinchemse jongeren en de ondernemers. Toch moet ik helaas afscheid nemen. De reden is dat het ambt van wethouder mooi, maar ook zwaar is. Ik heb ervaren dat ik door de intensieve en veeleisende werkzaamheden soms tegen de grenzen van mijn eigen lijf aanloop. Aangezien gezondheid het eerste is dat telt, heb ik moeten vaststellen dat ik dit ambt moet gaan neerleggen.”

Burgemeester Boumans geeft aan: ‘We vinden het pijnlijk voor wethouder Hans Dales dat hij dit besluit heeft moeten nemen. We danken hem hartelijk voor zijn enthousiaste inzet en bijdrage om onze gemeente een beetje mooier en beter te maken.”

Hans Dales was vanaf augustus 2021 onder andere wethouder, economische zaken, binnenstad, jeugdzorg en cultuurhistorie. Tot aan het aantreden van de huidige coalitie had Dales ook de portefeuilles onderwijshuisvesting en cultuur. Voorlopig nemen de overige collegeleden de taken van wethouder Dales waar.

Naar verwachting draagt de VVD-fractie op korte termijn een kandidaat-wethouder voor aan de gemeenteraad.