DOETINCHEM – De Albert Heijn van ondernemer Guido Zonnenberg in Doetinchem Overstegen wordt vernieuwd en vergroot. De verbouwing start op vrijdag 28 april om 16:00 uur met de tijdelijke sluiting van de winkel. Daarna wordt de al gebouwde aanbouw achter het pand aan de supermarkt toegevoegd en van de twee ruimtes één geheel gemaakt. "Donderdag 11 mei gaan we om 11:00 uur open en dat wordt een gezellig feest. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn", zegt Guido Zonnenberg. "De hamster komt en de eerste vijftig klanten krijgen een speciaal Achterhoekpakket cadeau."

Speciaal ter gelegenheid van de opening brengt Albert Heijn Zonnenberg een historisch album over Doetinchem uit. Dit boek biedt ruimte aan 256 stickers met unieke afbeeldingen die klanten tot en met 5 juli bijeen kunnen sparen. Vanaf de opening geeft de winkel bij elke tien euro aan boodschappen zes plakplaatjes.

Grab & Go-automaat
De Albert Heijn aan de Houtsmastraat 150 wordt zo'n 1.900 vierkante meter groot en krijgt een fraaie passage met veel daglicht. Daar staat straks iets bijzonders: een Grab & Go-automaat met onder andere vers belegde broodjes, gekoelde smoothies, warme koffie en hartige snacks. Zo'n glazen deurtje gaat open na betaling met pin. "Er komen verschillende zitjes waar je even rustig kunt eten of drinken. Meenemen voor onderweg kan natuurlijk ook", vertelt de ondernemer. "We zijn een van de eerste Albert Heijn-winkels met zo'n automaat en daar zijn we best trots op."

Vers en gemak
In de vernieuwde winkel zie je lekker brede paden en overzichtelijk ingerichte afdelingen. Over de hele linie wordt het assortiment flink uitgebreid. Vooral het aantal verse producten neemt in soorten en aantallen toe. Er komen elf zelfscankassa's. De extra services zoals PostNL, de stomerij, de Gall & Gall gemak en de geldautomaat blijven uiteraard. Het aantal parkeerplaatsen neemt fors toe. Tijdens de verbouwing kunnen klanten terecht bij de Albert Heijn aan de Rozengaardseweg 18 A. Guido Zonnenberg en zijn medewerkers hopen iedereen te zien bij de opening van hun winkel op donderdag 11 mei. "We zijn benieuwd naar de reacties!"