WEHL - Brandweerpost Wehl is op zoek naar nieuwe collega’s (v/m). Wil jij ook een uitdagende hobby met belangrijke maatschappelijke waarde en woon en/of werk je in Wehl of Nieuw-Wehl? Kom dan eens kijken tijdens een oefenavond. Je kunt dan al jouw vragen stellen en je mag alvast aan de slag tijdens een oefening. Meld je aan via brandweerpostwehl@vnog.nl. Meer info op brandweerwehl.nl


Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers en om op sterkte te blijven zijn continu nieuwe mensen nodig. Een uitdaging bij de brandweer heb je naast je reguliere werkzaamheden. De brandweer in Wehl zoekt vooral mensen die ook overdag beschikbaar zijn. Ben je overdag slechts enkele uren beschikbaar (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of als je in ploegendienst werkt), dan word je ook van harte uitgenodigd te reageren.

Wat biedt de brandweer
Als brandweervrijwilliger red je bijvoorbeeld mensen in noodsituaties. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en je in te zetten voor het redden van mens en dier. We bieden echter meer. Op de eerste plaats zorgt de brandweer voor een goede opleiding. Daarnaast ontvang je een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.

De vrijwilligers van brandweer Wehl combineren hun dagelijks werk met het werk als brandweerprofessional. In geval van een melding komen zij naar de kazerne om uit te rukken en mensen in een noodsituatie te helpen. Om dit te kunnen blijven doen, hebben wij jou nodig!

Wat vraagt de brandweer van jou
Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré wanneer je, als je in loondienst bent, toestemming hebt van je werkgever om in geval van een alarmering je werkplek te verlaten. Wij gaan eventueel graag in gesprek met je werkgever om dit te realiseren. Een werkgever heeft er immers ook baat bij als hij een volledig opgeleide brandweerprofessional op de werkvloer heeft.

Is er iemand in je omgeving die ook aan het profiel voldoet, niet in Wehl of Nieuw-Wehl woont maar wél werkt, dan is hij of zij ook van harte welkom.

Meld je aan
Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden? Kom dan eens kijken tijdens een oefenavond. Wij beantwoorden al je vragen en je mag alvast aan de slag tijdens een oefening. Meld je aan via brandweerpostwehl@vnog.nl. Meer info op brandweerwehl.nl.

Ook andere brandweerposten in de Achterhoek kunnen nieuw talent gebruiken. Kijk op bijdebrandweer.nl voor meer informatie.