BRAAMT - Op zondag 28 januari organiseert carnavalsvereniging de Nöttekrakers uit Braamt de eerste optocht van de regio. De optocht start om 13:11 en bestaat uit wagens, groepen, paren, enkelingen en een speciale jeugdklasse. De opkomst is ook dit jaar onverminderd groot. Naast het grote aantal deelnemers, wordt er weer een groot aantal toeschouwers verwacht.


De Nöttekrakers vieren carnaval van vrijdag 26 januari t/m maandag 29 januari Op vrijdag voorafgaand aan het Braamtse carnaval brengt prins

Bryan samen met zijn adjudanten Kevin Raaijman en Marc Struker een bezoek aan de basisschool, de peuterspeelzaal, de dagopvang en de ouderen en zieken. De eerste dag wordt afgesloten met het wagenbouwersbal, dat begint om 20:41. Deze avond wordt muzikaal verzorgd door diverse DJ's en een feestzanger.

Op zaterdagmiddag wordt het blagenbal gevierd, waar jeugdprinses Bo de scepter zwaait. De feestavond begint om 20.11 uur. Deze avond wordt verzorgd door de artiesten en danseressen van Apres Ski Safari. DJ Maurice en feestzanger Marco Kraats zijn hierbij aanwezig. Het belooft een groot feest te worden. Kaarten (€10,-) zijn verkrijgbaar via www.nottekrakers.nl.

Op de zondagmorgen om 10:41 uur wordt de commandeur bekend gemaakt bij het carnavalsmonument. Aansluitend aan de optocht wordt er feest gevierd in de residentie MFA 'de Braempt', waar ook de prijsuitreiking van de optocht zal plaatsvinden. Maandag vanaf 14.11 uur vindt het maatjeshappen plaats. De carnaval wordt afgesloten met het pop verbranden op het dorpsplein.

De muzikale omlijsting van het gehele weekeind is in handen van diverse DJ's en feestzangers. Carnaval in "Nöttedarp", zoals Braamt tijdens carnaval heet, wordt dit jaar gevierd onder het motto ''T geet hier spoken!'. Voor meer info kijk op www.nottekrakers.nl.