ARNHEM/DOETINCHEM - De RegioExpres: de sneltrein tussen Arnhem-Doetinchem-Winterswijk komt er. Het Rijk kondigde aan €75 miljoen euro bij te dragen. Met de provinciale bijdrage van eveneens €75 miljoen is het financiële plaatje rond, staat het sein op groen en kan de vlag uit.


De sneltrein is een project waarin we samenwerken met Regio Achterhoek ( 8RHK ambassadeurs), Regio Arnhem-Nijmegen, gemeente Montferland en gemeente Doetinchem, ProRail en de vervoerders Arriva en Connexxion.
Jan van der Meer: “We hebben samen met alle partners en hun medewerkers de schouders eronder gezet. Dat heeft er echt aan bijgedragen dat deze grote regionale wens nu werkelijkheid wordt. Het was een idee op de tekentafel waarmee we de bereikbaarheid wilden vergroten en nu staan we hier: al een flink eind op weg én we weten nu zeker dat over een paar jaar de sneltrein gaat rijden. Ik ben echt supertrots!"

Op de foto van links naar rechts: directeur ProRail Noord en Oost Nederland, Danou Veenhof; staatssecretaris I&W Vivianne Heijnen; gedeputeerde openbaar vervoer Jan van der Meer en Mark Boumans, voorzitter regio Achterhoek (8RHK ambassadeurs).