ACHTERHOEK - Op vrijdag 3 oktober zijn op wijnhoeve Elfa de eerste druiven geoogst. De ondernemers Lotte Kooistra en Jeroen Wismans hebben in het voorjaar van 2023 deze nieuwe wijngaard opgestart. Ze telen op biologische wijze vijf verschillende druivenrassen voor witte wijnen op 1,5 hectare. Nu is de tijd aangebroken om de eerste druiven van het ras Souvignier Gris te oogsten en om wijn te gaan maken.

Lotte en Jeroen kregen hulp bij de eerste druivenoogst van wethouder Sandra Metaal van gemeente Winterswijk, burgemeester Anton Stapelkamp van gemeente Aalten, chef-kok Bram Stoverink van restaurant Olde Marckt in Aalten en Maurits Steverink van platform Achterhoek Food.

Het is een bijzonder initiatief van de twee ondernemers Lotte en Jeroen, op de grens van twee gemeenten, Aalten en Winterswijk. Ze dragen bij aan het toeristische en culinaire profiel van de beide gemeenten en de Achterhoek. Daarnaast werken ze mee aan een mooi landschap, in samenwerking met vrijwilligers. De beide gemeenten, horeca Aalten en platform Achterhoek spraken hun waardering uit voor dit ondernemersinitiatief en boden aan om hen actief te betrekken in het Achterhoekse foodnetwerk. Zij volgen de stappen van het wijn maken, en zijn natuurlijk straks ook bij het proeven van de wijnen.

https://www.elfawijnhoeve.nl/