ARNHEM – Zangeres Emma Lukassen uit Doetinchem gaat Gelderland vertegenwoordigen tijdens de finale van het Regio Songfestival op zaterdag 9 november. Welk nummer zij zingt is nog niet besloten, hierover mag Gelderland beslissen. Zij neemt het in de finale op tegen de finalisten van de andere regionale omroepen.

Emma Luca is dit jaar de Gelderse inzending voor het Regio Songfestival. De komende tijd schrijft de zangeres drie Nederlandse liedjes op basis van ideeën, gegeven door Gelderlanders. Via songfestival@gld.nl mogen mensen thema’s en onderwerpen inzenden. Op vrijdag 30 augustus is de Regio Songfestival Stemdag en wordt het nummer met de meeste stemmen gezongen tijdens de finale.

Emma Luca kijkt er naar uit om op te treden in Maastricht: “Ik ben trots dat ik Gelderland mag vertegenwoordigen op het Regio Songfestival, daar heb ik echt enorm veel zin in!”

Wie is Emma Luca?

Emma Luca is een Nederlandstalige zangeres met liefde voor Engelstalige muziek. Ze studeerde af aan het conservatorium in Arnhem en leerde daar haar huidige, vierkoppige band kennen. In 2022 bracht ze haar eerste EP uit; Discography. Daarnaast won ze datzelfde jaar de Achterhoekse Band Competitie. Vrijdag 12 april is ze te gast bij De Week van Gelderland en roept ze kijkers op om ideeën in te zenden, ook zingt ze haar nieuwe nummer Perfect Crime.

De finale

De finale van het Regio Songfestival wordt een wervelende avond waar de regio centraal staat; alle 13 regionale omroepen worden vertegenwoordigd door een getalenteerde kandidaat en een van hen wint de tweede editie. De show vindt op zaterdagavond 9 november plaats in Maastricht.