DOETINCHEM - Ben je op zoek naar een GGD corona sneltest in Doetinchem? Voor langere tijd was het niet mogelijk om een sneltest uit te laten voeren. Er was namelijk alleen een PCR test beschikbaar, waarbij je 24 tot 48 uur op een uitslag moest wachten. Voor veel beroepen is dit echter onmogelijk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de zorg, waar iedereen nodig is en waarbij de besmettingen snel plaats kunnen vinden door lichamelijk contact. De sneltest moet er daarom voor zorgen dat mensen binnen een korte tijd weten of er een besmetting plaatsgevonden heeft. Maar hoe werkt deze test dan precies?

De GGD corona sneltest in Doetinchem voor snel resultaat

De GGD corona sneltest in Doetinchem is speciaal ontwikkeld om binnen 15 minuten een uitslag te kunnen krijgen. Net als bij de PCR test wordt de test afgenomen bij een teststraat. De monsters die afgenomen worden, hoeven echter niet naar het laboratorium gestuurd te worden. De test geeft namelijk automatisch aan of er cellen van het coronavirus in het lichaam zitten of niet. Een zorgverlener kan deze eenvoudig aflezen, waarna er een mail wordt gestuurd met de uitslag. Vaak heb je deze daarom al in de mail zitten voordat je thuis bent.

De afspraak maken voor de sneltest

Om een GGD corona sneltest in Doetinchem af te nemen moet er eerst een afspraak gemaakt worden. Deze afspraak kan eenvoudig via de online wegen gemaakt worden, maar kun je ook telefonisch in laten plannen. Je moet daarvoor of inloggen met jouw DigiD of jouw burgerservicenummer doorgeven. Zo staan de gegevens in het systeem. Ook moet je aangeven waarom je een test uit wilt laten voeren. Dit kan omdat je klachten van het virus ervaart, maar ook omdat je bijvoorbeeld in contact bent geweest met iemand die besmet is en er zekerheid moet komen.

De richtlijnen volgen

Uiteindelijk kan de GGD corona sneltest in Doetinchem jou en jouw omgeving meer zekerheid geven. Vergeet daarbij niet om de richtlijnen goed op te volgen die worden aangegeven. Zo blijf je met klachten altijd thuis en wacht je tot ze weer voorbij zijn. Daarnaast ga je bij een positieve test altijd in quarantaine en moet jouw huishouden ook in thuisisolatie gaan. De controle die je erop houdt, zorgt ervoor dat je geen nieuwe besmettingen kunt creëren en uiteindelijk weer gewoon aan het werk kunt gaan.