NEDERLAND - Nadat honderden horecaliefhebbers hun stem hadden uitgebracht op de Gastvrijheidstop, mocht het team van Landal Rabbit Hill op het podium de eerste prijs in ontvangst nemen en de titel dragen van het Leukste horecateam van Nederland 2023.

De verkiezing van het leukste horecateam van Nederland was ook dit jaar weer een groot succes, met inzendingen en nominaties vanuit heel Nederland. Op vakbeurzen als Horecava, Gastvrij Rotterdam en de BBB in Maastricht konden bezoekers hun favoriete horecateam nomineren. Ook diverse horecaopleidingen deden mee, waarbij studenten bijvoorbeeld hun stagebedrijf konden nomineren.

Gesloten wegens omstandigheden

Team Landal Rabbit Hill was met maar liefst 35 medewerkers naar de Gastvrijheidstop afgereisd om te genieten van het horecaevent en de finale. Voor General Manager Martijn Belt voldoende reden om op social media aan te kondigen dat Landal Rabbit Hill op dinsdag gesloten in verband met de finale. Uiteindelijk mocht het team van Rabbit Hill onder luid gejuich de beker in ontvangst nemen, samen met een waardecheque voor € 1.000,- om te besteden aan een teamuitje en een bedrag van € 1.000 om te besteden in de academy van SVH Voorafgaand aan de finale zijn de drie finalisten bezocht door juryleden Milo Berlijn en Patrick Treichl, die met de teams in gesprek gingen over thema’s als teamontwikkeling, werkplezier en persoonlijke groei. Zowel Restaurant Dimples, Restaurant Moustique als Landal Rabbit Hill lieten zien geweldige teams te zijn die enorm veel trots en enthousiasme uitstralen.


Samenwerking horecaopleidingen en bedrijfsleven

De verkiezing is een initiatief van de Week van de horeca, met een gedeeld doel; uitdragen hoe mooi en interessant de horeca is om in te studeren én werken. Met de verkiezing wordt positieve aandacht genereerd voor de deelnemende horecateams en branche als geheel. Tegelijkertijd worden horecastudenten actief betrokken door hen onderdeel te maken van het nominatieproces. “Net zoals tijdens de Week van de horeca zelf, is het voor ons belangrijk om zoveel mogelijk horecastudenten te betrekken bij deze verkiezing. De verbinding versterken met het werkveld én aan studenten laten zien wat voor een prachtige en leuke horecabedrijven telt is voor ons een belangrijk doel”, aldus initiatiefnemer Lennart Maas.

De finale werd voor de tweede keer georganiseerd op de Gastvrijheidstop, het horecaevent van FNV Horeca waar ieder jaar honderden gastvrijheidstoppers bij elkaar komen voor workshops, trainingen en dit jaar een geweldige show van Milo Berlijn. FNV Horeca is al jaren trotse partner van de Week van de horeca en de verkiezing. “Het is ieder jaar weer prachtig om de blijdschap van de finalisten te zien en vooral de trots die zij uitdragen voor elkaar en voor ons mooie vak. Wij ondersteunen deze verkiezing dan ook van harte, om zo gezamenlijk positieve aandacht voor de horecamedewerker te creëren en te laten zien dat de horeca een geweldige branche is om in te werken”, aldus Edwin Vlek, sectorbestuurder FNV Horeca.

Horecateams kunnen zich alvast aanmelden voor deelname voor de verkiezing van 2024. Deelname is geheel kosteloos en kan via weekvandehoreca.nl