LICHTENVOORDE/TIEL - In het tweede en derde weekend van september worden het welbekende Bloemencorso in Lichtenvoorde en het Fruitcorso in Tiel weer georganiseerd. Omroep Gelderland is erbij en neemt je live mee naar deze prachtige parades.


Bloemencorso | 10 september

Op zondag 10 september staat Lichtenvoorde in het teken van het kleurrijke bloemencorso. De achttien grote en tientallen kleine wagens worden versierd met maar liefst vier miljoen kleurrijke dahlia's. Sinds 1929 bouwen ieder jaar duizenden vrijwilligers aan de imposante dahliawagens. De uitzending is vanaf 14.15 uur live te volgen op TV Gelderland, via gld.nl en in de Omroep Gelderland app.

Fruitcorso | 16 september

Een week later is het op zaterdag 16 september vervolgens tijd voor het jaarlijkse fruitcorso in Tiel. Appels, peren, noten, zaden, paprika's en druiven: het komt allemaal voorbij. Het fruit, de noten en zaden worden verwerkt in praalwagens ontworpen en gebouwd door liefhebbers uit de Betuwe. Zo heb je fruit nog nooit gezien! Kijk vanaf 13.30 uur live mee op TV Gelderland of online.

Wil je niets missen van de corso's? Houd onze website en app in de gaten. Uitzending gemist? Terugkijken kan online via Uitzending Gemist.