ARNHEM - De twee grootste Gelderse evenementen gaan bijna van start: de 4Daagse en Zwarte Cross. Omroep Gelderland is erbij en zorgt ervoor dat lezers, kijkers en luisteraars op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

De 4Daagse en Vierdaagsefeesten staan in het teken van 'Jullie de walkie, wij de talkie'. Want via gld.nl/4daagse, op tv en radio doet Omroep Gelderland doorlopend verslag van nieuws en achtergronden.

Zondag 14 tot en met donderdag 18 juli: Linda breekt UIT! tijdens deVierdaagsefeesten

Op zaterdag 13 juli starten de Vierdaagsefeesten. Presentatrice Linda Geerdink is erbij en duikt het feestgedruis van Nijmegen in. Ze neemt een kijkje achter de schermen en maakt onverwachte momenten mee. Linda breekt UIT! is vanaf 14 juli om 17.45 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Ook zijn de afleveringen te volgen op gld.nl/4daagse.

Maandag 15 tot en met vrijdag 19 juli: 4Daagse Journaal

TV Gelderland doet met het 4Daagse Journaal de hele week verslag. Presentator Harm Edens neemt de kijkers mee naar alle hoogte- en, voor sommige wandelaars, dieptepunten. Het 4Daagse Journaal is van 15 tot en met 18 juli om 17.15 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald).

Na de 4Daagse intocht, op vrijdag 19 juli, is het laatste 4Daagse Journaal om 18.45 uur te zien op TV Gelderland.

Vrijdag 19 juli: 4Daagse Intocht

Op de slotdag van de 4Daagse zendt TV Gelderland de intocht op de Via Gladiola live uit. Hier wandelen alle deelnemers richting de eindstreep om uiteindelijk het 4Daagsekruis te behalen. De live intocht is tussen 14.00 en 18.00 uur te zien op TV Gelderland.

Donderdag 18 tot en met zondag 21 juli: Zwarte Cross

Tegelijkertijd met de 4Daagse begint in Lichtenvoorde de Zwarte Cross. Vier dagen lang een Achterhoeks Spektakel waar Omroep Gelderland bij is. Presentatoren Frank Oosterwegel en Lisanne Halleriet zijn op het festivalterrein en laten mooie, bijzondere en grappige momenten zien. 18 juli is de eerste festivaldag te zien op YouTube. Vrijdag 19 juli is de Zwarte Cross om 18.15 uur op TV Gelderland. En op 20 en 21 juli is de Zwarte Cross daar om 17.15 uur te zien. De afleveringen worden ieder uur op TV Gelderland herhaald en zijn terug te kijken op gld.nl/zwartecross of op YouTube.