WINTERSWIJK - Zojuist is door de keurmeester van de schaatsbond KNSB officieel vastgesteld dat het ijs op de baan van de Winterswijkse IJSvereniging (WIJV) dik genoeg is om een schaatsmarathon te houden. Met een dikte van 3 centimeter vindt vanavond de eerste schaatsmarathon op natuurijs plaats. De marathon is live te volgen bij Omroep Gelderland.

De vrijwilligers van de WIJV hebben de afgelopen nachten met man en macht gewerkt om een ijsvloer neer te leggen die dik genoeg is om een schaatsmarathon te houden. Want dat was het doel van de Winterswijkse ijsmakers; de eerste schaatsmarathon op natuurijs organiseren.

Voorzitter Auke Spijkstra van de vereniging kan zijn geluk niet op: "Fantastisch. Het is prachtig."

Het Achterhoekse dorp was vol vertrouwen dat zij als eerste een schaatsmarathon op natuurijs zouden gaan houden: "Wij hebben natuurlijk de hele nacht al kunnen meten. Want wij hebben het ijs vast op het asfalt liggen. Wij weten precies hoeveel we hebben."

De eerste schaatsmarathon op natuurijs is vanavond om 19.00 uur live vanuit Winterswijk te volgen bij Omroep Gelderland. De marathon wordt afgetrapt door de vrouwen. Kijk mee via TV Gelderland, gld.nl en onze app.