VARSSEVELD - De shows zijn per definitie internationaal en trekken veelal deelnemers uit de buurlanden. Hierdoor zijn er veel katten van verschillende rassen vertegenwoordigd en ontvangen we deelnemers van heinde en ver.

‘s Morgens vindt de reguliere keuring plaats, tijdens deze keuring worden de beste katten per kleur (BIV) en per keurmeester (NOM) gekozen. De beste katten per keurmeester worden genomineerd voor de verkiezing van beste kat en deze zien wij in de middag terug. Het aanwezige publiek kan dit van dichtbij meemaken en luisteren naar de uitleg van een internationale keurmeester. Een ervaring op zicht! Elke kat is uniek en dus is ook elke keuring uniek. De genomineerde katten nemen het ’s middags tegen elkaar op in een spectaculaire finaleronde genaamd Best in Show. Ze worden dichtbij in kleine groepen één voor één gepresenteerd aan de keurmeesters, die uiteindelijk de best in show katten uitkiezen. Vervolgens kiezen de keurmeesters nog de beste kat per categorie en uit de overgebleven 4 katten wordt dan de beste kat van de hele show gekozen. De grote winnaar! Het hoogtepunt van de showdag voor zowel deelnemers als publiek!

Maar daar stopt het niet mee. Naast het bewonderen van de prachtige rassen en het bijwonen van de boeiende keuringen, biedt de show ook veel shop plezier. Vele nationale en internationale standhouders heten iedereen welkom. Voeding, speeltjes, mandjes, dekentjes, te veel om op te noemen; zolang het ook maar iets met de kat te maken heeft, kunnen mensen bij de standhouders terecht voor deskundig advies. Mundikat organiseert ook een loterij met schitterende prijzen.

Wil je iets meer weten over een bepaald ras? Hoe zijn de rassen tot stand gekomen? Hoe ontstaan de diverse kleuren? Voor al deze vragen kunnen bezoekers terecht bij de infostand van Mundikat, waar ook de lootjes te verkrijgen zijn.

Praktische informatie:

(Telefoonnummers en email adressen graag niet vermelden in de krant of online.)

Contactpersonen:
Marcel Frank, voorzitter (06-30008884) marcel@mundikat.nl
Marja Brummel lid showteam (06-51740184) marja@mundikat.nl


Facebook pagina: https://www.facebook.com/Mundikatshows
Website: www.mundikat.nl


Adres: Optisport Van Pallandt Van Pallandtstraat 4 7051 DE Varsseveld

Zaterdag 14 oktober 2023

09:30-16.30 uur: Open voor bezoek
10:00-14.00 uur: Keuringen
15.00 uur tot 17.30 Best in show
Zondag 15 oktober 2023
09:30-16.30 uur: Open voor bezoek
10:00-14.00 uur: Keuringen
15.00 uur tot 17.30 Best in show

Prijzen: €5.00 voor volwassenen, €2,50 voor 65+ en voor kinderen < 12 j

Korte beschrijving: Op zoek naar een leuk uitstapje voor het hele gezin? Altijd al eens willen zien hoe een Siamees eruitziet? Of die schattige bolletjes van Brits Kortharen? Nou, dan is er goed nieuws! Het is ons gelukt om zoveel prachtige dieren van klein tot groot in Varsseveld bij elkaar te krijgen. Het neusje van de zalm in de kattenwereld komt op 14 en 15 oktober samen in Nederland. Bezoek is van harte welkom! Gratis parkeergelegenheid, honderden ervaren fokkers, tientallen standhouders ... Het is er allemaal!

Extra informatie Mundikat:

Mundikat is opgericht in 1976 en is een gezellige actieve kattenvereniging. De vereniging is aangesloten bij de FiFe. Dit is een overkoepeld orgaan waarbij 40 landen zijn betrokken.

Extra informatie FIFé:
FIFé is opgericht in 1949 door Mevrouw Ravel (Frankrijk). Statuten zijn in 1998 in Luxemburg gedeponeerd. Fife heeft 43 actieve federaties verspreid over de hele wereld die op hun beurt samen meer dan 100,000 individuele leden hebben. Jaarlijks worden wereldwijd 110,000 stambomen afgeleverd en 3000 nieuwe catteries geregistreerd. Het keurmeesterkorps bestaat uit 220 internationale keurmeesters en 160 leerling keurmeesters. In totaal worden er onder FIFE-vlag 700 shows per jaar georganiseerd waaraan meer dan 200,000 katten deelnemen.