DORDRECHT - De Graafschap is in ieder geval voor één dag de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Mike Snoei won op bezoek bij FC Dordrecht met 0-2. Zondagavond komen de twee directe concurrenten van de Superboeren, Almere City FC en SC Cambuur, tegen elkaar in actie.

Het was een verdiende zege voor De Graafschap op bezoek bij de hekkensluiter. Het enige verwijt dat Snoei zijn ploeg kon maken is dat men niet in de eerste helft al ruime afstand had genomen. Naast de treffer van Mo Hamdaoui in de tiende minuut, op aangeven van Julian Lelieveld, kreeg de ploeg nog een handvol kansen. Zo mikte Jonathan Opoku tweemaal op de lat. Aan de andere kant kwamen de gasten ook goed weg toen Kevin Vermeulen in vrije positie naast schoot.

Omdat De Graafschap vergat door te drukken, bleef het ook na de rust nog spannend. Na een overtreding van Ozgur Aktas maakte Ralf Seuntjens vanaf de strafschopstip echter aan alle onzekerheid een eind: 0-2.