DORDRECHT - De Graafschap heeft een simpele zege behaald bij FC Dordrecht al kwam die pas in de tweede helft tot stand. De "Schapenkoppen" hielden iets meer dan een helft stand tegen de "Superboeren", die er uiteindelijk met een ruime zege vandoor gingen.

In de 250e wedstrijd in het betaalde voetbal van Toine van Huizen, afgelopen seizoen overgekomen van De Graafschap naar FC Dordrecht, hield de thuisploeg in eerste instantie goed stand.

Acht minuten na de rust brak Jasper van Heertum uit een voorzet van Hicham Acheffay alsnog de ban en vervolgens ging het hard. Een kopbal van Joey Konings en en schot van Philip Brittijn voerde de score verder op alvorens Danzell Gravenberch in de blessuretijd de eindstand op 0-4 bepaalde.