DEN BOSCH - De Graafschap blijft de druk houden op koploper SC Cambuur en naaste belager Almere City FC. De ploeg van trainer/coach Mike Snoei zegevierde zaterdagmiddag op bezoek bij FC Den Bosch met 2-3.

Voorafgaand aan de wedstrijd kreeg FC Den Bosch al met een fikse tegenvaller te maken aangezien spits Jizz Hornkamp, vorige week nog goed voor vier treffers, in de warming-up geblesseerd raakte. De Graafschap nam het initiatief en in de achtste minuut de leiding via een treffer van Jasper van Heertum, maar binnen een paar minuten wist FC Groningen-huurling Romano Postema voor de gelijkmaker te zorgen. In de blessuretijd van de eerste helft wist verdediger Ted van de Pavert ervoor te zorgen dat de gasten toch met een voorsprong gingen rusten.

Halverwege de tweede helft wist Julian Lelieveld de marge naar twee te brengen, maar omdat kort hierna Postema zijn tweede van de middag maakte volgde er toch nog een spannende slotfase. De Graafschap bleef echter overeind en komt daardoor in punten gelijk met Almere City FC al hebben die nog een wedstrijd et goed.