DOETINCHEM - In een sfeervol Stadion De Vijverberg heeft De Graafschap op het nippertje de punten in eigen huis kunnen houden tegen Jong AZ. De beslissende 2-1 viel in de slotminuut van de blessuretijd.

Jong AZ is het best presterende beloftenteam dit seizoen en kan soms onverwachts sterk uit de hoek komen. Dat bleek ook vrijdag weer op De Vijverberg. Basar Önal had de formatie uit Doetinchem op voorsprong gekopt bij de tweede paal, maar een kwartier voor tijd maakte invaller Jorn Berkhout, na lang blessureleed, op aangeven van collega-invaller Sam Kerssens gelijk.

De Alkmaarders kregen vervolgens kansen op meer, maar met nog één minuut aan extra tijd te gaan, sloeg De Graafschap alsnog toe. Xandro Schenk kopte raak uit een vrije trap.