DOETINCHEM - De Graafschap heeft vrijdagavond de achterstand op koploper FC Volendam zien oplopen naar negen punten. In eigen huis liet de ploeg van Reinier Robbemond zich onverwachts verrassen door Helmond Sport (0-1).

De thuisploeg mag dit vooral zichzelf verwijten want voor de rust "vergat" het afstand te nemen van de Brabanders toen het een handvol kansen kreeg. Giovanni Korte, Jasper van Heertum en Hicham Acheffay hadden allen de openingstreffer kunnen mken, maar verzuimden dit. Vlak voor rust raakte Korte met een kopbal ook nog eens de lat.

Na de rust was de suprematie niet zo groot mede door het geblesserd uitvallen van Joey Konings. Helmond Sport liet vijf kwartier aanvallend helemaal niets zien, maar gaf een kwartier voor tijd wel een waarschuwing af toen Jelle Goselink op de lat schoot. Het bleek een voorbode op een nog grotere verrassing want vlak voor tijd zorgde invaller Dylan Seys onverwachts en tegen de verhouding in voor de 0-1.