EINDHOVEN - Er is een einde gekomen aan een reeks van dertien ongeslagen wedstrijden van FC Eindhoven. Uitgerekend tegen het in zwaar weer verkerende De Graafschap gingen de Brabanders onderuit.

De Graafschap was na een slechte reeks, waarin men afscheid nam van trainer Reinier Robbemond, inmiddels afgezakt naar de middenmoot, maar in het Jan Louwers Stadion stond de ploeg van Jan Vreman er weer. In de eerste helft maakte men twee prachtige doelpunten. Camiel Neghli scoorde op aangeven van de net ingevallen Baas en kort voor rust wist Mees Kaandorp de score te verdubbelen.

Jens van Son wist de Eindhovenaren na rust dichterbij te brengen, maar verder lieten de gasten uit Doetinchem het niet komen: 1-2.