AMSTERDAM - De Graafschap moet nog tot woensdag wachten om zeker te zijn van directe promotie naar de Eredivisie. De ploeg van Mike Snoei speelde vrijdagavond op De Toekomst met 1-1 gelijk tegen Jong Ajax. De "Superboeren" dienen het klusje nu in eigen huis te klaren tegen Helmond Sport.

De Graafschap zal dan wel moeten winnen omdat concurrenten Go Ahead Eagles en Almere City tot op twee punten genaderd zijn en zelfs NAC nog een theoretische kans heeft met drie punten achterstand.

Bitter teleurgesteld was de ploeg na het gelijke spel in Amsterdam nadat men eerder op de dag in Doetinchem nog uitgebreid was uitgezwaaid door de eigen supporters met veel vuurwerk en zo'n 120 tractoren. Toch leken de zenuwen behoorlijk parten te spelen want de gasten speelden slordig op De Toekomst. Men liet het initiatief aan de thuisploeg en was voornamelijk bezig met achteruit te lopen, hetgeen men ook voor werd afgestraft. Halverwege de eerste helft zorgde Kenneth Taylor voor de 1-0.

Een heel ander De Graafschap stond er na de rust dat wist dat er wat moest gebeuren. Na 64 minuten wist Toine Van Huizen de gelijkmaker te produceren welke gevolgd werd door een stormloop op het Amsterdamse doel. Ondanks kansen voor Lieftink (lat), Van de Pavert en Van Heertum lukte het niet het duel te beslissen.