OSS - De Graafschap blijft meedoen in de race om de bovenste plaatsen na een 0-3 zege bij TOP Oss. Achter koplopers FC Volendam en Jong AZ deelt de ploeg van Reinier Robbemond nu de derde plaats met FC Emmen en Excelsior.

Zonder sterkhouders als Danny Verbeek, Jasper van Heertum en Ted van de Pavert hadden de "Superboeren" met name in de eerste helft de nodige moeite met TOP Oss. De Graafschap kreeg een aantal mogelijkheden, maar de beste kans was voor de thuisploeg via Kaj Tejan die de bal echter niet langs keeper Jurjus kreeg.

De doelman hield na de rust ook Margaritha van het scoren af, waarna de gasten in de omschakeling zelf scoorden. Na goed voorbereidend werk van Acheffay wist Jhonatan Opoku af te ronden. TOP Oss moets nu komen en Jurjus was nogmaals paraat bij een kans voor Stuy van de Herik.

In de slotfase profiteerde de Robbemond-equipe, en dan met name invaller Devin Haen van de ontstane ruimte. Met twee gave treffers bepaalde hij de eindstand op 0-3.