KERKRADE - De Graafschap heeft vrijdagavond een onverwacht makkelijke zege behaald op Roda JC. De ploeg van Mike Snoei leverde een sterke eerste helft af waarin men drie keer scoorde en zelfs nog een strafschop miste, en dat bleek voldoende voor de overwinning.

Roda JC leek zich de laatste weken wat op te richten na een zwakke competitiestart, maar speelde vrijdagvond matig en zeer rommelig. De Graafschap profiteerde optimaal en toonde zich effectief ondanks het feit dat Ralf Seuntjens een strafschop miste. Op dat moment stonden de "Superboeren" al op 0-1 door diezelfde Seuntjens. Nog binnen het half uur wist Joey Konings die score te verdubbelen en kort voor de rust wist Elmo Lieftink met een fraai schot de stand zelf op 0-3 te brengen.

Na rust maakten de gasten zich niet al te druk meer en speelden het duel geconcentreerd uit. Pas vlak voor tijd wist Stefano Marzo de Limburgse eer nog redden, maar die treffer kwam te laat om De Graafschap nog te verontrusten: 1-3.