VENLO - De Graafschap blijft bovenin meedraaien in de Keuken Kampioen Divisie alwaar degradant VVV-Venlo nog steeds ondermaats blijft presteren. Vrijdagavond wonnen de "Superboeren" van trainer Reinier Robbemond met 1-2 in Noord-Limburg.

De thuisploeg van Jos Luhukay hield één helft stand tegen De Graafschap waar beide ploegen in de eerste 45 minuten een aantal kansjes kregen.

De doelpunten vielen pas na rust en dat gebeurde in een kort tijdsbestek. Het was Giovanni Korte die de bal kort na rust in de kruising schoot, maar vijf minuten later was het alweer gelijk toen Sven Braken namens de thuisploeg profiteerde van een fout van Elmo Lieftink. Nog eens vijf minuten later hadden de gasten uit Doetinchem een hernieuwde voorsprong toen Jasper van Heertum keeper Zima kansloos liet met een geplaatst schot. In het vervolg kon De Graafschap het duel gecontroleerd uitspelen.