DOETINCHEM - De Graafschap blijft in zwaar weer verkeren. Vrijdagavond ging de ploeg van trainer Poldervaart in eigen huis schlemielig onderuit tegen Almere City, ondermeer door een onterechte strafschop voor de gasten.

De Graafschap wist de vorige twaalf thuiswedstrijden niet te winnen. De laatste thuiszege voor die reeks was op Almere City en de bezoekers uit Flevoland leken aanvankelijk opnieuw het juiste medicijn te zijn. Een voorzet van Alexander Büttner resulteerde in een rake kopbal van Charlison Benschop, waardoor De Graafschap na veertien minuten op voorsprong stond.

Almere City FC kantelde de wedstrijd echter volledig met dank aan scheidsrechter Teuben. Halverwege de tweede helft leidde een vermeende handsbal, waar echter geen sprake van was, van Jan Lammers een penalty in van Lance Duijvestijn, die de stand gelijktrok. Anthony Limbombe voltooide de comeback voor de gasten uit Almere: 1-2.