MAASTRICHT - De Graafschap blijft in de achtervolging op koploper SC Cambuur na een moeizame overwinning op MVV. De ploeg van trainer Mike Snoei had een fikse portie karakter nodig om de Limburgers op de knieën te krijgen.

In Maastricht kwam laagvlieger MVV al na iets meer dan tien minuten verrassend op voorsprong tegen De Graafschap. Joeri Schroijen schoot in de rebound van zijn eigen poging raak.

Enkele minuten later trok Ralf Seuntjens met zijn achtste treffer van het seizoen de stand gelijk en vlak na rust tekende Jasper van Heertum van afstand voor de voorsprong voor De Graafschap.

Ruim twintig minuten voor tijd zorgde Schroijen met zijn tweede doelpunt van de avond voor de 2-2. De 'Superboeren' leken daardoor op weg naar puntenverlies, maar zeven minuten voor tijd was Seuntjens de aangever en maakte Elmo Lieftink de winnende treffer.