DOETINCHEM - De Graafschap blijft in de achtervolging op de beide koplopers SC Cambuur en Almere City die later dit weekend nog in actie komen. De ploeg van Mike Snoei won vrijdagavond met nipt verschil van TOP Oss en behaalde zo de vierde zege op rij.

Op de Vijverberg werd de score na twintig minuten geopend door Joey Konings die de bal na een kluts voor zijn voeten kreeg. De thuisploeg had veruit het meeste balbezit, doch de kansen bleven schaars waardoor die 1-0 ook de ruststand was.

Kort na de rust was het nieuweling Clint Leemans die de score verdubbelde na goed voorbereidend werk van Danny Verbeek. Even werd het spannend toen Mart remans vlak voor tijd de 2-1 maakte, maar de zege voor De Graafschap kwam nooit echt in gevaar.