DOETINCHEM - De Graafschap heeft zaterdag in de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding Heracles verslagen met 1-0. Onder toeziend oog van ongeveer duizend supporters werd Seuntjes de matchwinner door een penalty te benutten.

Voor De Graafschap was Heracles Almelo de laatste tegenstander in de oefencampagne voordat de competitie volgende week gaat beginnen.
De Graafschap begon met dezelfde elf spelers als tegen SC Heerenveen en wilde net zoals in die wedstrijd veel aanvallen en veel op de helft van de tegenstander spelen.

In de 14e minuut werd Lelieveld onderuit gehaald in het strafschopgebied. Die kans liet Seuntjes niet liggen en maakte de 1-0.

Beide ploegen kregen nog wat mogelijkheden, maar de 1-0 bleef op het bord staan.

Op maandag 31 augustus 20.00 uur speelt De Graafschap hun eerste competitie wedstrijd thuis tegen Den Bosch.