ALMERE - Almere City FC blijft in zwaar weer verkeren. De ploeg van Gertjan Verbeek verloor zondagavond met 1-2 van De Graafschap en behaalde uit de laatste vijf wedstrijden slechts twee punten. Een zeventiende plaats is het gevolg. De gasten uit Doetinchem delen door de zege de koppositie met Excelsior.

In een matige eerste helft bleef het nodige spektakel uit, maar die was er direct na rust wel. De tweede helft was namelijk 36 seconden uit toen Bram van Vlerken de bal hard en hoog achter keeper Hidde Jurjus van De Graafschap schoort: 1-0. De gasten van trainer Reinier Robbemond kwamen een kwartier later op gelijke hoogte door een treffer van Jasper van Heertum.

De beslissing viel tien minuten voor tijd toen doelman Agil Etemadi een schot van Danzell Gravenberch niet onder controle kreeg en Julian Lelieveld de rebound kon binnen tikken: 1-2.