HEERENVEEN - Na zes wedstrijden ongeslagen te zijn geweest is Heerenveen zaterdagavond weer eens tegen een nederlaag opgelopen. In eigen huis verloor de ploeg van trainer/coach Jan Olde Riekerink verrassend met 0-3 van de Graafschap.

De Friezen wonnen de laatste drie duels en scoorden daarin maar liefst elf keer met een groot aandeel voor het duo Vlap en Lammers. Het was opmerkelijk om te zien hoe de ploeg uit de Achterhoek deze doelpuntenmachine wist te verstoren. De gasten kenden een droomstart toen Charlison Benschop al na drie minuten wist te scoren op aangeven van Matisuwa. Heerenveen kwam hierna sterk terug, maar wist het net niet te vinden. Zo schoot Matisuwa tegen zijn eigen paal en moest keeper Bertrams redden bij een schot van Kobayashi.

Na de pauze ging de thuisploeg verder op jacht naar de gelijkmaker, maar wist men de compact spelen Achterhoekers nauwelijks aan het wankelen te brengen. Deze sloegen vervolgens toe toen Vet een corner van El Jebli binnen werkte en Burgzorg twee minuten later met een handige actie het duel definitief in het slot gooide.

SC Heerenveen - De Graafschap 0-3 (0-1)
3. Benschop 0-1