DOETINCHEM - FC Dordrecht heeft een punt overgehouden aan de lastige uitwedstrijd bij De Graafschap, maar da hadden er volgens velen drie moeten zijn. In de blessuretijd gaf scheidsrechter Joey Kooij een strafschop aan de thuisploeg na een duikeling van Ted van de Pavert met een 2-2 eindstand tot gevolg.

In het matige duel was De Graafschap al in de derde minuut op voorsprong gekomen via Sam Hendriks en verzuimde vervolgens verder uit te lopen bij kansen voor Opoku, Korte en Schuurman. Allen kregen de bal niet langs keeper Bossin.

Halverwege de tweede helft kantelde het duel door Jacky Donkor die in kort tijdsbestek tweemaal scoort waarbij met name de laatste, aanname op de borst en schot uit de draai, van ongekende schoonheid is. De "Schapenkoppen" lijken de voorsprong vast te houden tegen de "Superboeren" tot Kooi op onverklaarbare wijze een overtreding ziet na een duel tussen Mannes en Van de Pavert. Hendriks pakt het cadeautje uit door vanaf elf meter raak te schieten: 2-2.