DOETINCHEM - FC Volendam doet weer mee om de bovenste plaatsen nadat het op bezoek bij het hoog geklasseerde De Graafschap in een enerverend duel heeft weten te winnen. De ploeg van trainer Wim Jonk zegevierde op De Vijverberg met maar liefst 2-5. Het was de vijfde overwinning op rij voor de Volendammers die inmiddels op een vijfde plaats staan.

Vanaf de eerste minuut gebeurde er van alles in Doetinchem en kijkend naar de kansenverhoudingen had het duel ook zomaar in 5-7 kunnen eindigen. De Graafschap en FC Volendam boden spektakel waarbij de score geopend werd in de 8e minuut toen Daryl van Mieghem met een schot in de korte hoek keeper Nordin Bakker verraste. Nadat Toine van Huizen krot daarvoor een Volendamse kans van de lijn wist te keren kwamen de gasten na ruim twintig minuten toch op gelijke hoogte. Een lange bal van uitblinker Alex Plat werd opgepikt door Derry John Murkin die met buitenkant voet raak mikte.

Lang bleef de gelijke stand echter niet staan want nadat een ingooi wordt verlengd kan Elmo Lieftink voor de 2-1 zorgen. Nadat Alex Plat de lat weet te raken komt FC Volendam voor rust toch weer op gelijk hoogte. Een snel genomen vrije trap belandt via Nick Doodeman bij aanvoerder Boy Deul die doeltreffend uithaalt.

Ook in het tweede bedrijf gebeurt er genoeg en dat begint al bij een handsbal van Ted van de Pavert. Scheidsrechter Van Boekel wijs naar de stip vanwaar Franco Antonucci koelbloedig is. De Graafschap-trainer Mike Snoei brengt wat aanvallende wissels om het tij te keren, maar rekent daarbij niet op het geklungel in de defensie waarvan Nick Doodeman kan profiteren. Dezelfde Doodeman doet dat in blessuretijd nogmaals na goed voorbereidend werk van invaller Martijn Kaars en bepaalt de eindstand op 2-5.

De Graafschap - FC Volendam 2-5 (2-2)
8. Van Mieghem 1-0
21. Murkin 1-1
24. Lieftink 2-1