DOETINCHEM - De kater kon al bijna niet groter na afgelopen woensdag, doch De Graafschap moest zaterdag ook het laatste restje uit de gifbeker opdrinken. Voor de ploeg van Mike Snoei zit het seizoen er op nadat men in de 1e ronde van de play-offs onderuit ging tegen Roda JC. Thijmen Goppel zorgde met twee goals voor de beslissing.

Twee keer kreeg De Graafschap de kans om de promotie te bewerkstelligen in de reguliere competitie, maar zowel tegen Jong Ajax als Helmond Sport ging het mis waardoor Go Ahead Eagles afgelopen woensdag profiteerde.

In de play-offs leek het alsnog goed te komen toen men tegen Roda JC bij rust op een 2-1 voorsprong kwam. De Limburgers kwamen bij een snelle uitbraak op voorsprong door Dylan Vente, aangespeeld door Patrick Pflücke. Binnen mum van tijd wist Daryl van Mieghem voor de gelijkmaker te zorgen en nog voor rust zorgde aanvoerder Ted van de Pavert voor de 2-1.

De Graafschap hinkte in de tweede helft op twee gedachten om door te drukken of te consolideren al speelde het in ieder geval beter dan in de laatste twee competitieduels. Tot de 72e minuut bleef de voorsprong dan ook staan toen opeens de snelle Thijmen Goppel voor de ommekeer zorgde. Hoewel niet goed in de wedstrijd ontsnapte hij binnen vier minuten tweemaal aan het oog van De Graafschap-defensie en beide keren bleef hij oog in oog met Rody de Boer koelbloedig. Ook een slotoffensief van de "Superboeren" mocht niet meer baten omdat keeper Jan Hoekstra een pegel van Van de Pavert uit zijn doel ranselde: 2-3.